Book ditt opphold
Booking ikon
Midnattssolen på Senja - Et magisk lysfenomen

Midnattssolen på Senja - Et magisk lysfenomen

Senja er godt kjent for mange turentusiaster verden rundt. Ikke bare er stedet kjent for sin fantastiske natur med langstrakte fjorder og fagre fjell, men også for midnattssolen. Mellom 22. mai og 21. juli kan du oppleve midnattssolen på Senja.

Midnattssolen betraktes som et lysfenomen som kun oppstår nord for polarsirkelen, og i en gitt periode. Kort fortalt innebærer midnattssolen at solen ved sin laveste posisjon i løpet av ett enkelt døgn ikke går helt under horisonten og dermed, såfremt skydekket ikke er for omfattende, er synlig 24 timer av døgnet. På Senja trenger ikke de hyggelige stundene å ta slutt i ett med mørket.

Hvor lenge varer midnattssolen?

Varigheten av midnattssol i sommerhalvåret øker med avstanden fra polarsirklene i retning mot polpunktene. Midnattssolen er størst ved polpunktene hvor solen er sammenhengende over horisonten i seks måneder.

Naturen i Senja gjør midnattssola enda mer magisk

Naturen på Senja blir ofte omtalt som et "Norge i miniatyr" - Her finner dere alt fra kritthvite strender til stupbratte fjell og dype fjorder. Utsikten mot storhavet er ypperlig sted å oppleve midnattssola om sommeren.

Generelt sett kan man si at naturen på Senja er dramatisk, storslått og svært variert. Øya er et paradis for naturelskere og tilbyr en unik opplevelse for dem som ønsker å utforske Norges vakre natur.

Hvor kan jeg dra for å se Midnattsola i Senja?

Senja har flere flotte lokasjoner hvor du kan nyte synet av midnattsola:

Tungeneset: Tungeneset er et utkikkspunkt  som tilbyr en panoramautsikt over havet og fjellene på Senja, direkte utsikt mot den kjente fjellrekken Okshornan. Dette er et flott sted å besøke for å se midnattsola og ta flotte bilder.

Bergsbotn: Bergsbotn ligger ved foten av fjellet Segla på øya. Dette stedet tilbyr en flott utsikt over fjellene og havet rundt seg. Du kan se midnattsola fra flere steder i Bergsbotn.

Botnhamn: Botnhamn er en liten fiskerlandsby som ligger på østsiden av øya. Dette er en aktiv kystlandsby med fiskeindustri og en aktiv fiskeflåte.. Når du kjører videre kommer du til Laukvik som ligger ved veis ende. Her finner du flere flotte sandstrender og har direkte utsikt til storhavet og midnattsolen.

Husøy i Senja: Husøy er et kompakt fiskerisamfunn med stor aktivitet innen fiskeindustri og fiskeriflåte. Spesielt når du kommer ut av tunnellen og får se denne lille øya, fullpakket med hus og industri, gjør det intrykk på noen og enhver. Her ute har du panoramautsikt til midnattsol.

Mefjordvær: Mefjordvær ligger på veis ende etter du har passert Senjahopen som er Senjas største fiskerihavn, faktisk en av nord-Norges største. I Mefjordvær har du også panorama utsikt til storhavet og midnattsolen.

Husk at midnattsola kan bli mindre synlig om det regner eller er store skyer. Det kan derfor være smart å sjekke værmelding før du reiser ut til et av stedene for å se midnattsolen.

Campingplass i hjertet av midnattssolen på Senja

Siden vår oppstart tidlig på 90-tallet har vi tatt imot gjester fra de fleste land som ønsker et naturlig stoppested for natten, eller som base for å bli bedre kjent med Senja. Vi tilbyr alt fra parkering for campingvogn og bobil til hytter og teltplasser.

På vår campingplass finner du alt du trenger av fasiliteter for komfort og hygge. Som gjest hos oss skal du ikke savne noe. For oss i Fjordbotn Camping handler det om å tilrettelegge best mulig for unike og uforglemmelige opplevelser for våre gjester som ønsker å oppleve midnattssolen her på Senja.

Hvordan kommer du deg hit?

Vi ligger like ved Nasjonal turistvei Senja, 12 km fra Botnhamn fergekai. Fra Gryllefjord er det 75 km. Kommer du fra fastlandet via Finnsnes, er det 45 km til du er hos oss.

Dersom du ankommer med fly er vi behjelpelige med transport til og fra flyplassen til vår campingplass. Uansett om du lander i Tromsø eller på Bardufoss eller Harstad/Narvik. Hos oss skal du kunne fokusere på opplevelsene rundt midnattssolen, alt det praktiske håndterer vi. Vi har en uvurderlig lokalkunnskap om Senja og vet nøyaktig hvordan våre tilreisende kan få opplevelser man sjelden får andre steder her i verden.

Hvem er vi?

Fjordbotn Camping er en liten familiebedrift som er eid av brødrene Ernst Hugo og Stein Gunnar Eriksen. De overtok formelt plassen i 2014, da etter sine foreldre, Alf og Erna Eriksen. Alf og Erna bygget opp plassen som åpnet i 1992. I dag har plassen gjennomgått betydelige renoveringer og utvidelser. Vi har en klar ambisjon om å være en helårs tilbyder av overnatting og lavterskelopplevelser. Både for de som har telt, bobil og campingvogn, som søker en tradisjonell campingplass med alle fasiliteter, og for de som ønsker og leie seg en egen hytte eller leilighet for oppholdet.

Vi ønsker deg velkommen til å ta kontakt med oss for mer informasjon om hvordan vi kan tilrettelegge for dine opplevelser her på Senja!

Trenger du hjelp?