Book ditt opphold
Booking ikon

Om oss

I hjertet av Senja

"Flott plass med gode sanitære forhold. Rolig plass i sjøkanten. Kan fiske sei rett fra flytebrygga. Og så er det godt utgangspunkt for fjellturer. Vi har vært her i tre netter og kommer garantert tilbake."

- Campingentusiast Lill

Fjordbotn Camping ligger idyllisk plassert like ved fjorden «Stønesbotn» på nordsiden av Senja. Med vår «sentrale» plassering er vi et naturlig stoppested for natten, eller perfekt som base for og utforske Senja over flere dager.

Vi ligger like ved Nasjonal turistvei Senja, 12 km fra Botnhamn fergekai. Fra Gryllefjord er det 75 km. Kommer du fra fastlandet via Finnsnes, er det 45 km til du er hos oss.

Fjordbotn Camping er en liten familiebedrift som er eid av brødrene Ernst Hugo og Stein Gunnar Eriksen. De overtok formelt plassen i 2014, da etter sine foreldre, Alf og Erna Eriksen. Alf og Erna bygget opp plassen som åpnet i 1992, opprinnelig som tillegg til gårdsdrift. I dag har plassen gjennomgått betydelige renoveringer og utvidelser. Vårt klare mål er og bli en helårs tilbyder av overnatting og lavterskel opplevelser. Både for de som har telt, bobil og campingvogn, som søker en tradisjonell campingplass med alle fasiliteter, og for de som ønsker og leie seg en egen hytte eller leilighet for oppholdet. Vi er behjelpelig med og ordne transport til og fra flyplass eller båtterminal. Spør oss gjerne også hvis du trenger hjelp til planlegging av ferien.

Senja

Senja- denne vakre majestetiske øya som strekker seg ut mellom Kvaløya og Tromsø i nord, og Andenes og Harstad i sør.

Senja er med sin ville og vakre natur ofte omtalt som et «Norge i miniatyr». Her finnes alt fra kritthvite strender til stupbratte fjell og dype fjorder. Ut mot storhavet er det perfekt for og oppleve midnattsola om sommeren, eller se sola gå ned i havet. Vinterstid er det rett og slett utallige med perfekte steder hvor du kan stå i absolutt stillhet og bare ta inn over deg den stemningen og magien bare nordlyset kan frembringe i menneskets sjel.

Hundrevis av fjelltopper er et yndet mål sommer som vinter. Er du mest bekvem nærmere havet, så er en tur i fjæra en flott aktivitet. Et av bevisene på at det enkle er ofte det beste.

Sykkel er fantastisk måte og oppleve Senja på, enten du er på dagstur, eller sykler Senja som en transportetappe. Da får du tid til virkelig og suge til deg inntrykkene som den vakre og ville naturen kan gi.

Elsker du og fiske, eller kanskje ønsker og prøve for første gang? Senja tilbyr muligheter for alle. Du kan stå med kastestang fra land og fiske i sjøen, helt gratis. Eller du kan leie båt og prøve fisket ute på fjorden. Det er også mange muligheter for fiske i ferskvann rundt på hele øya. Er du ute etter storlaksen så er det flere lakseelver på Senja.

Nasjonal turistvei Senja starter i Botnhamn på nord-Senja og bringer deg til Gryllefjord på sør-Senja, med avstikkere til fiskerbygdene Husøy og Mefjordvær. Uansett om du kommer fra Andenes via Gryllefjord eller lander i Botnhamn fra Brensholmen, så er det verdt og bruke tid på turen rundt Senja, ta seg en avstikker og kanskje oppleve lokal mat på en av øyas restauranter. Uansett er Senja et sted hvor vi kan si at kjøreturen er en opplevelse i seg selv.

Trenger du hjelp?