Book ditt opphold
Booking ikon
Book your stay
Booking ikon

Topptur og mange spennende fjellturer på Senja

Senja, og spesielt Nord-Senja er kjent for sine fantastiske fjell. Her finner du turer som passer de fleste, enten du er mosjonist, eller mer vant fjellvandrer.

Senja, og spesielt Nord-Senja er kjent for sine fantastiske fjell. Her finner du fjellturer som passer de fleste, enten du er mosjonist, eller mer vant fjellvandrer. De fleste løypene er godt merket. Med rundt 50 topper på mer enn 750 meter er Senja et paradis for toppturer. Fjellturer på Senja er like fint både sommer og vinter. Se de grønne fjellene stupe ned i blått hav, eller gå på topper dekket i hvitt pudder. Du kan rekke både to og tre toppturer på en dag, noe som gjør øya til et topptureldorado.

Hvis dere ikke er godt kjent i området fra før kan det være lurt å leie en guide. Med på kjøpet av guide får dere lokalkunnskap og førstehåndskunnskap om hvor de vakreste stedene er.  Kjente topper som Breitinden, Segla, Keipen og Barden har alle startpunkt få kilometer fra Fjordbotn Camping.

Breitinden

Høyeste fjellet på Senja med over 1000 høydemeter, men det er fullt mulig å komme seg til toppen. Utsikten på toppen er formidabel med taggete fjellrekker og turkist hav.

Vanskelighetsgrad: krevende
Høydemeter: 1000
Lengde: 8,8 km tur/retur

Segla

Mange har segla som sitt favorittfjell, skal du på topptur på Nord-Senja, bør et besøk på denne toppen stå øverst på lista. Stien er tydelig merket og opplevelsen på toppen er noe av det råeste Senja har å by på.

Vanskelighetsgrad: krevende
Høydemeter: 600
Lengde: 4km tur/retur

Keipen

En av de mest populære toppturene på Senja. På toppen er det panoramautsikt med store muligheter for å se midnattssola.

Vanskelighetsgrad: krevende
Høydemeter: 800
Lengde: 6 km tur/retur

Barden

En middels vanskelig topp og en lokal favoritt. Barden reiser seg vertikalt opp fra fjorden og fra toppen kan du nyte utsikten over Mefjord, Øyfjord og alle de nærliggende fjelltoppene. Det er mulig å campe i området. Ta på vanntette fjellsko for det er ofte vått i terrenget rundt Barden.

Vanskelighetsgrad: middels
Høydemeter: 600
Lengde: 7 km tur/retur

Ønsker du topptur på Senja om vinteren?

Hundrevis av fjelltopper er et yndet mål, sommer som vinter. Vinterstid er det rett og slett utallige med perfekte steder hvor du kan stå i absolutt stillhet og bare ta inn over deg den stemningen og magien bare nordlyset kan frembringe i menneskets sjel. Hos oss finner du et rikelig utvalg av toppturer og fjellturer både på ski og med truger. Vi har stor tro på at jakten etter nordlyset på truger er noe som vil falle i smak for hele familien.

Fjordbotn Camping ligger idyllisk plassert like ved fjorden «Stønesbotn» på nordsiden av Senja. Med vår «sentrale» plassering er vi et naturlig stoppested for natten, eller perfekt som base for fantastiske fjellturer på Senja over flere dager. På vår campingplass finner du overnattingsmuligheter på våre hytter eller som campinggjest med vogn eller bobil. Hos oss finner du alle fasiliteter du behøver for å kunne nyte fjellturene i nærområdet.

Vi ønsker deg velkommen til å ta kontakt for mer informasjon!

Utforsk flere opplevelser

Stand up padling er en morsom og utfordrende vannsport som hele familien kan nyte sammen.

Les mer

Våre båter er nye 18 fots Sting plastbåter, med 40 og 50 HK motor, kartplotter og ekkolodd, GPS, AIS- sporing. Dette er stødige båter som passer til opptil 4 fiskere.

Les mer

Med sin vakre og ville natur er Senja en helt spesiell opplevelse på sykkel. Sannsynligheten er stor for at du rett og slett glemmer tiden, spesielt siden det er lyst hele natta. Kun midnattsola minner deg på at det faktisk er natt.

Les mer

Explore more activities

Stand up paddle board is a fun and challenging watersport for the whole family.

Read more

Our boats are 18 feet Sting-boats with 40 and 50 HP engine, fish-finder/echo-sounder, GPS and AIS-tracking. These are steady boats wich suits for 4 people fishing.

Read more

Do you want to experience Senjas winter mountains without ski’s? There are multiple routes, peaks and mountains easily accessible with snowshoes. Walking with snowshoes is a great option if you don't feel comfortable with ski’s.

Read more

Camp Fjordbotn - Three days all inclusive package with northern lights-hunting and dogsledding

Three days where you get everything included: Accommodation, food, dog sledding, northern lights hunting, snowshoeing and sauna. We give you an unforgettable experience in stunning Arctic surroundings!

Read more