Book ditt opphold
Booking ikon
Book your stay
Booking ikon

Fjellturer

Senja, og spesielt Nord-Senja er kjent for sine fantastiske fjell. Her finner du turer som passer de fleste, enten du er mosjonist, eller mer vant fjellvandrer.

Senja, og spesielt Nord-Senja er kjent for sine fantastiske fjell. Her finner du turer som passer de fleste, enten du er mosjonist, eller mer vant fjellvandrer. De fleste løypene er godt merket. Med rundt 50 topper på mer enn 750 meter er Senja et paradis for toppturer. Fjellturer på Senja er like fint både sommer og vinter. Se de grønne fjellene stupe ned i blått hav, eller gå på topper dekket i hvitt pudder. Du kan rekke både to og tre toppturer på en dag, noe som gjør øya til et topptureldorado.

Hvis dere ikke er godt kjent i området fra før kan det være lurt å leie en guide. Med på kjøpet av guide får dere lokalkunnskap og førstehåndskunnskap om hvor de vakreste stedene er.  Kjente topper som Breitinden, Segla, Keipen og Barden har alle startpunkt få kilometer fra Fjordbotn Camping.

Breitinden

Høyeste fjellet på Senja med over 1000 høydemeter, men det er fullt mulig å komme seg til toppen. Utsikten på toppen er formidabel med taggete fjellrekker og turkist hav.

Vanskelighetsgrad: krevende
Høydemeter: 1000
Lengde: 8,8 km tur/retur

Segla

Mange har segla som sitt favorittfjell, skal du på topptur på Nord-Senja, bør et besøk på denne toppen stå øverst på lista. Stien er tydelig merket og opplevelsen på toppen er noe av det råeste Senja har å by på.

Vanskelighetsgrad: krevende
Høydemeter: 600
Lengde: 4km tur/retur

Keipen

En av de mest populære toppturene på Senja. På toppen er det panoramautsikt med store muligheter for å se midnattssola.

Vanskelighetsgrad: krevende
Høydemeter: 800
Lengde: 6 km tur/retur

Barden

En middels vanskelig topp og en lokal favoritt. Barden reiser seg vertikalt opp fra fjorden og fra toppen kan du nyte utsikten over Mefjord, Øyfjord og alle de nærliggende fjelltoppene. Det er mulig å campe i området. Ta på vanntette fjellsko for det er ofte vått i terrenget rundt Barden.

Vanskelighetsgrad: middels
Høydemeter: 600
Lengde: 7 km tur/retur

Utforsk flere opplevelser

Med sin vakre og ville natur er Senja en helt spesiell opplevelse på sykkel. Sannsynligheten er stor for at du rett og slett glemmer tiden, spesielt siden det er lyst hele natta. Kun midnattsola minner deg på at det faktisk er natt.

Les mer

Fjordbotn Camping ligger rett ved fjorden, hvor det er gode fiskemuligheter. Du kan leie båt av oss, eller fiske fra land. Torsk, sei og hyse er den vanligste fangsten, men det er også god mulighet for sjøørret, spesielt på våren.

Les mer

Fra slutten av september og utover vinteren kan du oppleve nordlyset på Senja. Det er få ting som kan slå Senjas unike natur kombinert med nordlyset som maler himmelen.

Les mer

Explore more activities

Do you want to experience Senjas winter mountains without ski’s? There are multiple routes, peaks and mountains easily accessible with snowshoes. Walking with snowshoes is a great option if you don't feel comfortable with ski’s.

Read more

Senja is about to be discovered as a new ski paradise among the winter sport athletes. The combination of mountains up to 1000 meters above sea level combined with coastal landscape makes Senja a spectacular ski destination.

Read more

From the end of september and into the winter you can experience the northern light in Senja. There are not many things that can beat Senjas' unique nature combined with the northern light painting the sky.

Read more